Ilmainen toimitus yli 39 euron tilauksille

Ilmainen toimitus yli 39 euron tilauksille

Lastenruokamerkki, joka ajattelee tulevaisuutta

 

Alex&Phil haluaa ottaa vastuuta ilmastonmuutoksesta ja edistää lasten eloonjäämistä ja kehitystä. Siksi lahjoitamme jokaisesta myydystä ruoka-annoksesta 0,05 € hätää kärsiville lapsille ja kompensoimme kaikki toiminnastamme aiheutuvat päästöt.

Perustaessamme Alex&Phil AB:n perustimme samalla Alex&Phil Foundation -varainkeruusäätiön. Tuottaa Alex&Phil voittoa tai ei, lahjoitamme säätiöllle 0,05 € auttaaksemme hätää kärsiviä lapsia ympäri maailman. Alex&Phil on ylpeä yhteistyöstään SOS-Lapsikylän kanssa, joka saa tulevina vuosina valtaosan säätiön myyntituotosta. Olemme päättäneet tukea SOS-Lapsikylän työtä Keski-Afrikan tasavallassa, joka on yksi maailman köyhimmistä maista.

SOS-Lapsikylällä on lapsikylä pääkaupungissa Banguissa ja yksi Bouarissa, jota kutsutaan ”Astrid Lindgrenin lapsikyläksi”. Viime vuosien levottomuuksien johdosta hätäavun tarve on kasvanut maassa. Siksi organisaatiolla on myös hätäohjelma, jossa keskitytään tarjoamaan psykososiaalista tukea lapsille ja haavoittuvassa asemassa oleville perheille, koulutusta sekä mahdollisuutta saada ravitsevaa ruokaa. Alex&Philin tuki on suunnattu siihen, että lapsikylien lapset saavat ravitsevaa ruokaa voidakseen kasvaa, kehittyä ja omaksua sen koulutuksen, jonka he SOS-Lapsikylän avulla saavat.

Näin tiedät, että ostaessasi Alex&Phil-ruokaa teet hyvää sekä omalle lapsellesi että hätää kärsiville lapsille.

Kaikissa tuotteissamme oleva KRAV-merkki osoittaa, että ruoka on ekologista. Se merkitsee myös sitä, että täytämme edistykselliset säännöt koskien esimerkiksi eläinten hyvinvointia ja että käyttämämme kasvit on viljelty ympäristöystävällisesti, ilman kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita. Varmistamme, että maanviljelijä saa paremman työympäristön, ettei ruoka sisällä outoja lisäaineita tai geneettisesti muunnettuja organismeja (GMO).

Se ei kuitenkaan mielestämme riitä.

Alex&Philin tavoitteena on, että yrityksemme ja kaikki tuotteemme olisivat ilmastoneutraaleja ja Tricorona Climate Partner AB:n avulla olemme laskeneet jokaisen tuotteen ilmastovaikutuksen. Yritys on analysoinut koko raaka-aine- ja tuotantoketjumme sisältäen pakkaukset ja päällykset sekä kaikki kuljetukset, vaikka olemmekin tarkkoja siitä, että kuljetamme raaka-aineemme maitse ja meritse ja vältämme ilmakuljetuksia.

Käytämme ympäristöhyvitystä tukemalla Sri Balaji -biomassavoimalaa Itä-Intian Andhra Pradesh -osavaltiossa. Olemme valinneet Sri Balajin, koska se on sekä Gold Standard-luokituksen että YK:n puhtaan kehityksen mekanismin (CDM) mukainen. Täältä voit lukea lisää eri sertifiointimenetelmistä.

Sri Balajin voimalassa käytetään polttoaineena uusiutuvia maatalousjätteitä hiilen sijaan, mikä säästää maapalloa noin 29 000 tonnilta hiilidioksidia vuodessa. Intian nykyinen energiantuotanto perustuu laajalti fossiilisiin polttoaineisiin. Toimittamalla fossiilitonta energiaa sähköverkkoon projekti vähentää paikallisia saasteita ja maailmanlaajuisia ilmastoon vaikuttavia päästöjä.

Sri Balaji -projektilla on ollut muitakin myönteisiä paikallisia muutoksia. Oppilaille on luotu stipendiohjelma, on rakennettu uusi kouluruokala vedenpuhdistuslaitoksen kanssa, asennettu saniteettilaitteita ja perustettu sairaanhoitoleiri, jossa kyläläisille jaetaan ilmaisia lääkkeitä. Sen lisäksi istutetaan 500 puuta vuodessa.

Seuraamme myös pakkausten kehittymistä tarkasti ja vuodesta 2019 alkaen alamme käyttää alumiinittomia pakkauksia, jotka on valmistettu 80 % biopohjaisesta muovista. Vähennämme myös muovin määrää korkeissamme. Ne valmistetaan jatkossa kokonaan biopohjaisesta muovista ja uusiutuvista raaka-aineista kuten sokeriruo`osta.

 

Tiedot