Tietoa yrityksestä - historiamme

Minä, Jenny Wessblad Hårdh, perustin Alex&Phil-yrityksen vuonna 2015.

Työskentelin aikaisemmin julkisoikeusjuristina Ruotsin ulkoasiainministeriössä. Olen ollut lapsesta saakka kiinnostunut ihmisoikeuksista ja ulkoasianministeriössä työskennellessäni minulla oli etu voida työskennellä kansainvälisten oikeuksien parissa YK:ssa, EU:ssa ja Euroopan neuvostossa. Se oli uskomattoman hauskaa ja kehittävää ja oli tietenkin mielenkiintoista voida työskennellä ajankohtaisten asioiden parissa ja globaalista näkökulmasta. Kiinnostukseni ruokaa kohtaan oli kuitenkin aina olemassa.

 

Kun kaikki muutui

Maailmankuvani kuitenkin muuttui poikamme Alexanderin synnyttyä. Olin äitiyslomalla mahdollisimman kauan, halusin todella nauttia jokaisesta pienestä hetkestä pienen vauvamme kanssa. Tunsin, että minulle avautui aivan uusi ja ihmeellinen maailma ja koin vahvasti, että tässä maailmassa – lasten, lasten kehityksen, terveyden ja ruuan parissa, haluan olla ja saada jotain aikaan. Ja kuten monet muutkin pienten lasten vanhemmat, tunsin vahvasti haluavani auttaa muita lapsia, joilla oli huonommat lähtökohdat elämään.

Idea Alex&Phil-yrityksen perustamiseen heräsi ollessani ulkomaanmatkalla poikamme Alexanderin kanssa. Aiemmin olin pääosin valmistanut omaa ruokaa Alexanderille, mutta ulkomailla löysin toisenlaista lastenruokaa mitä Ruotsissa oli tarjolla. Kiinnitin eniten huomiota siihen, että ruoka maistui todelliselta ruualta, jota itsekin voisin syödä, minkä pitäisi tietenkin olla itsestäänselvyys. Miksi antaisimme lapsillemme – elämämme arvokkaimmille asioille – jotakin, mitä emme itse koskaan edes voisi kuvitella syövämme?

 

Ideasta toteutukseen

Kun olin äitiyslomalla Alexanderin pikkuveljen Philipin kanssa, päätin perustaa yhdessä mieheni Robertin kanssa lastenruokayrityksen, jota itse kaipailin.

Yritys on sellainen, jollainen mielestämme nykyaikaisen yrityksen tulee olla: ympäristöystävällinen yritys, joka ottaa selkeää yhteiskuntavastuuta. Yrityksen nimi Alex&Phil oli itsestäänselvyys, koska koko ideahan lähti pojistamme. Ilman heitä emme olisi koskaan perustaneet lastenruokayritystä.

Alexander ja Philip ovat myös ystävineen auttaneet kehittämään reseptejämme. Heidän toivomuksillaan ja mielipiteillään on ollut suuri vaikutus ja he todella omistautuvat asialle!

Maku, laatu ja säilyvyys

Tavoitteenamme on valmistaa aidosti laadukasta lastenruokaa, joka maistuu kotiruualta ja joka on vähintään yhtä terveellistä kuin ruoka, jonka itse valmistaa lapsilleen. Pienten lasten vanhempana ei aina ehdi valmistamaan lastenruokaa päivittäin. Silloin tulisi voida ostaa ruokaa, joka on niin hyvää, että voi olla varma siitä, että antaa todella lapselleen parasta ruokaa mitä hän voi saada.

Alex&Philin lastenruoka on yksinkertaista. Ruokamme ei sisällä riisiä, riisijauhoa, mehutiivistettä, askorbiinihappoa, sokeria tai suolaa. Sen koostumus on huolellisesti laadittu pienten lasten ravinnontarpeen mukaan. Olemme ainoa lastenruokamerkki, joka on saanut ruotsalaisen Ä-merkin, jonka Äkta-yhdistys antaa yrityksille, jonka tuotteet eivät sisällä lisäaineita, väärennettyjä aromiaineita tai teollisesti valmistettuja ainesosia. Kaikki ruokamme on ekologista ja merkitty asiaankuuluvilla kansallisilla ja kansainvälisillä luomumerkeillä, kuten EU:n lehtimerkillä.

Kehityksemme on ollut todella positiivista ja olemme nyt todellinen perheyritys, jonka toiminnassa koko perhe on mukana! On uskomattoman hauskaa voida lukea päivittäin kaikkia ystävällisiä ja hienoja kirjeitä, joita vanhemmat lähettävät meille kertoen miten paljon heidän lapsensa rakastavat ruokaamme!

 

Tiedot