Köp- och leveransvillkor

 

Normal leveranstid är cirka 3-5 arbetsdagar. Vid kraftig orderinströmning kan det ta längre tid.

Fraktkostnaden är 9,90 € för alla beställningar under 40 €. Vid beställning för 40 € eller mer bjuder vi på frakten!

Vi skickar beställningar med DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till uthämtningsstället och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till fraktföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med fraktföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (brev ca 14 dagar, meddelas av transportföretaget), så kommer vi fakturera dig kostnaden för returfrakt och hantering fn. 15 €.

 

Ångerrätt/Felleverans

Vi följer svensk lag om distansavtal som bygger på EU-lagstiftning. Försäljning av livsmedel via Internet omfattas inte och du har därmed inte rätt att returnera beställda felfria varor. Vid felleverans får du däremot behålla den felaktigt levererade varan och om du meddelar oss att du fått fel vara, så skickar vi ut den korrekt beställda varan utan extra kostnad.

 

Reklamation

Vi ställer höga krav på kvalitén på våra produkter. Om du mot förmodan skulle hitta ett fel på en vara ber vi dig omgående kontakta oss på info@alexphil.se. Spara innehållet, förpackningen och korken och förvara dem om möjligt kylt.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av Alex&Phil AB. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till Alex&Phil AB.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

 

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används av Klarna som kundnummer i kundhanteringssyfte.

 

- Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

 

Minimiorder

Minimiorder är 8,5 € inklusive moms.

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen och EU:s datadirektiv.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Tiedot