Meistä

Kaikki alkoi ihmetyksestä: Miten voimme tarjota lapsillemme ruokaa, jota emme itse voisi kuvitella syövämme? Alex&Philin perustaja Jenny teki tämän nurinkurisen havainnon tutustuessaan äitiyslomalla kauppojen vauvanruokavalikoimaan. Kotitekoisen ruuan tarjoaminen ei lapsiperhearjen tohinassa aina onnistu, joten hän toivoi, että kaupastakin löytyisi vaihtoehtoja, jotka olisivat vähintään yhtä hyviä ja terveellisiä.

Jenny sai idean vastuullisesta lastenruokamerkistä, joka valmistaa maukkaimpia aterioita tarkoin valituista aineksista. Ideassa yhdistyivät tuolloin juristina Ruotsin ulkoasiainministeriössä työskennelleen Jennyn kiinnostuksenkohteet: lasten hyvinvointi, ruoka, terveys sekä ympäristö- ja ihmisoikeudet. Vuonna 2015 hän päätti vaihtaa uraa ja perustaa yrityksen miehensä Robertin kanssa.

Makutuomareina omat pojat, Alexander ja Philip

Alex&Phil-nimen taustalla ovat Jennyn ja Robertin omat pojat, Alexander ja Philip, jotka toimivat perheyrityksen innoittajina ja osallistuivat ystävineen reseptien kehittämiseen. Yhteisvoimin syntyi mutkattomia ja herkullisia makuyhdistelmiä muun muassa marjoista ja kaurasta, kasviksista ja mausteista. Ravitsemussuositusten mukaisesti sekaan ei sotkettu lisäaineita, sokeria, suolaa tai mitään muutakaan turhaa. Syntyi puuroista, smoothieista ja aterioista koostuva tuotevalikoima – lasten lempiruokaa arjen kaikkiin tilanteisiin.

Alex&Phil tekee oikeasti hyvää

Alex&Phil vastaa Jennyn ja Robertin käsitystä nykyaikaisesta yrityksestä: asiat tehdään kunnolla ja oikein, ympäristöä ja yhteiskuntaa kunnioittaen.

Tuotteet valmistetaan tarkoin valituista luomuaineksista, mistä kertovat EU:n luomutunnus ja ruotsalainen KRAV-merkki. KRAV tarkoittaa, että Alex&Philin tuotteissa käytetyt kasvikset on viljelty ympäristöystävällisesti ilman kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita, kunnollisissa työoloissa. Lisäksi tuotteille on myönnetty ainoana lastenruokabrändinä ekologisuudesta kertova Äkta vara -yhdistyksen Ä-merkki

Kaikki Alex&Philin toiminnasta aiheutuvat päästöt hyvitetään, jotta tuotteet olisivat hiilineutraaleja. 

2019 lähtien Alex&Philin pakkaukset ovat olleet alumiinittomia ja 80-prosenttisesti biopohjaisesta muovista valmistettuja. Muovin määrää vähennetään myös korkeissa ja niissäkin tullaan siirtymään uusiutuviin materiaaleihin. Ilmastovaikutukset on laskettu Tricorona Climate Partner AB:n kanssa huomioimalla koko raaka-aine- ja tuotantoketju kuljetuksineen. Hyvityksillä tuetaan Sri Balajin biomassavoimalaa Itä-Intian Andhra Pradeshissa. Sri Balajin voimalassa käytetään polttoaineena uusiutuvia maatalousjätteitä hiilen sijaan, mikä säästää maapalloa noin 29 000 tonnilta hiilidioksidia vuodessa. Projektilla on myös useita paikallisia vaikutuksia sairaanhoidosta puiden istutukseen. Ympäristön lisäksi myös sosiaalinen vastuullisuus huomioidaan jokaisessa tuotteessa: teki Alex&Phil voittoa tai ei, myydyistä tuotteista lahjoitetaan aina 5 senttiä lasten hyväksi. Hyvänteke-väisyystyötä varten on perustettu Alex&Phil Foundation -varainkeruusäätiö, jonka kautta tuetaan muun muassa SOS-Lapsikylää. Tuki ohjataan Keski-Afrikan tasavaltaan, joka on yksi maailman köyhimmistä maista. Lapsikylät sijaitsevat Banguissa ja Bouarissa, ja lapsille tarjotaan niissä koulutusta, ruokaa ja myös hätäapua.

Lue lisää Alex&Phil Foundationin toiminnasta

Lue lisää päästöhyvitysten sertifiointimenetelmistä

 

Tiedot